Houtwerk meubelmakerij
De Kink
Schieweg 15, unit 30
2627 AN Delft
telefoon 015-2125761
fax 015-2137439
info@houtwerk-delft.nl

“Het is belangrijk dat ik de opdracht en de opdrachtgever goed begrijp. Het gesprek is dus mijn basis. Als mensen bij ons terugkomen met aanvullende opdrachten worden we bevestigd in het idee dat we iets goeds hebben afgeleverd. “  

Joost van Bemmelen

 
Een inspirerende locatie
Houtwerk is gevestigd op een plek die het industriële tijdperk doet herleven: unit 30 van bedrijvencomplex De Kink aan de Schieweg 15 in Delft. Een plek waar ambacht en vakmanschap hoog in het vaandel staan.

Persoonlijk en op maat gemaakt
Houtwerk, een bedrijf voor timmerwerken van niet bouwkundige aard. Sinds 1992 werkt Joost van Bemmelen met een team van vaklieden aan opdrachten die variëren van een wijnkist tot een complete kantoorinrichting, van een keuken tot een massief houten tafel. Alles wat Houtwerk aflevert is op maat gemaakt, persoonlijk voor de opdrachtgever.     

Werkplaats volledig geoutilleerd
in de werkplaats van Houtwerk bevinden zich een wandzaag, een formaatzaag met roltafel, een stationairfrees, een vlakbank, een vandiktebank, een afkortzaag, een langgatboor, een scharnierboormachine, een oscillerende schuurpaal, een vertikale bandschuurmachine, een tafelfiguurzaag, een verstekstans en alle denkbare handgereedschap. Daarnaast heeft Houtwerk een eigen spuiterij, zodat ook de afwerking tot in de puntjes verzorgd wordt.

Hout, staal en glas
Hout is het hoofdmateriaal al wordt dit moeiteloos gecombineerd met andere (eerlijke) materialen zoals staal en glas.

Samenwerken
Elke medewerker van Houtwerk is een schakeltje in het radarwerk. Het maakt niet uit wie wat heeft afgezaagd, zolang er na het proces van overleg, uitdenken, bomen over onvoorziene zaken, oplossingen uitwerken en stug volhouden, iets moois uitrolt. Het team van Houtwerk denkt nooit dat iets onmogelijk is. Ook met collega-meubelmakers gaan we de samenwerking aan. Zo kunnen we met evenveel gemak grote opdrachten aan.

Op basis van idee of ontwerp
Globale ontwerpen zijn van de hand van architecten, ontwerpers of de klant; Houtwerk werkt schetsen uit in werktekeningen, adviseert over de mogelijkheden en beperkingen van hout en andere materialen en bedenkt tijdens het werk oplossingen als het materiaal toch niet meewerkt, in overleg met de opdrachtgever. Ook met gebruikte meubels bent u welkom bij Houtwerk. Het team blaast oude meubels weer leven in en frist ze op in de spuiterij.