Luxe badkamer

Om optimaal gebruik te maken van deze ruimte was het logisch het wastafelmeubel en de planken op maat te laten maken. Deze klanten kozen voor een strakke, luxe uitstraling. Ze lieten zelf de badkamer bouwen en leverden ons mallen aan. Ze hebben goed werk geleverd, want ons werk past precies in de nissen.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dakterras

Met al dat mooie weer vonden we het tijd worden voor ons eigen dakterras, zodat we lekker buiten kunnen lunchen. Nadat we met z’n allen een vloertje hadden gelegd, kon het onderstel van de tafel naar boven getild worden. Betonnen blad erop, stoeltjes erbij, parasol, een paar bloembakken voor de sfeer: Houtwerk is klaar voor de zomer!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Luchtige vitrinekast

Als je geen massieve kast in je keuken wilt zijn er genoeg leuke opties. Bijvoorbeeld deze lichte kruising tussen planken en een kast. We voerden hem uit in massief Amerikaans esdoorn. Op de middelste etage plaatsten we handige glazen schuifdeurtjes. Alles heeft een plekje, en het licht kan ook nog aan!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Betontafel

Als er een plek in je huis is waar je normale meubels moeilijk kwijt kan is het waarschijnlijk je zolder. Deze zolder was uitgebouwd, maar de draagbalk van het dak liep nog steeds midden door de kamer. De ruimte kan nu wel optimaal gebruikt worden doordat we deze betontafel eromheen gebouwd hebben.

Omdat het een oude balk is was het een precisiewerk om het blad er precies omheen te passen. We maakten een mal van mdf waar we de insparing in de tafel op baseerden.

Het tafelblad is overigens niet echt van beton, maar van hout besmeerd met betonsiree. Dit is een soort kunsthars waarmee we allerlei producten het uiterlijk van beton kunnen geven.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kastenwand

De specificaties van deze kastenwand waren iets anders dan we gewend zijn. We kregen namelijk het aantal meters boeken en encyclopedieën dat erin moest passen. Daarnaast heeft deze kast ruimte om mooie voorwerpen in de spotlights te zetten. In deze vakken hebben we uplight ledstrips ingebouwd. Deze verlichten de voorwerpen van onderen, zodat je niet in het licht kijkt.

Alle apparatuur en kabels zijn netjes weggewerkt in deze kast. Zo zie je niet dat bijvoorbeeld de router en de tv erin zitten. De tv zit achter een verschuifbaar paneel waar een grote vakantieposter op komt.

Het plaatsen was ook pittiger dan normaal. De straat was namelijk helemaal opgebroken, dus we moesten de kastdelen over loopplanken en door de modder sjouwen. Ook daar zie je niks meer van!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Interieur kliniek

We maakten het interieur van Huidzorg Delft. Dat moest klinisch ogen, maar ook warm en verwelkomend. Daarom koos architect Marius van der Meulen voor een combinatie van wit en hout.

Oorspronkelijk wilden Marius en zijn zus, de opdrachtgever, werken met teak, omdat dat paste bij de bestaande garderobekast. Maar bij ons op kantoor werden ze verliefd op bamboeplaat, vanwege de warme uitstraling en omdat het milieuvriendelijker is.

Bamboe is een grassoort met holle stengels. Deze worden gespleten en in kleine stukjes tot een plaat geperst. Dit zie je goed aan de zijkant van de bamboeplaat, maar ook het bovenvlak bestaat eigenlijk uit allemaal kleine stukjes.

We maakten een balie en een verlichte kastenwand voor de huidproducten. In die kastenwand zit een kromming, die veel moeilijker te maken werd met bamboe. Om de plaat te buigen is hij heel ver ingezaagd aan de achterkant, dus dat was een hele klus.

Daarnaast maakten we een complete voorzetwand met nis, waar de wachttafel in doorloopt.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bouwpakket

Stel, je bestelt een enorm grote balie bij Houtwerk. Zo groot dat hij niet in onze bus past. Dan bedenken we hoe hij in stukken vervoerd kan worden, en gemakkelijk ter plaatse in elkaar gezet kan worden. Deze met formica beplakte balie is bij een ROC in Amsterdam door werklui ter plekke in elkaar gezet. Met slechts kleine instructies ging het in één keer goed.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fijne dagen!

Namens alle medewerkers van Houtwerk hele fijne feestdagen en een vindingrijk jaar gewenst! We hopen jullie te zien in 2017.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Iepen keuken

Al een jaar lang lag deze stapel iepen bij ons in de werkplaats, want deze dames wilden eerst trouwen. Nu kwam het er eindelijk van dat de keuken onder handen genomen werd. Maar eerst moest er nog heel lang overlegd, getekend en gegeten worden aan de oude keukentafel.

De keuken kreeg massieve iepen fronten en een bijpassende tafel. Het blad werd van keramiek. Bijzonder is dat de vaatwasser op ooghoogte zit, zodat je hem eenvoudig uit kunt ruimen. Alles hebben we volledig aan de wensen aangepast.

Werkplaats Kastje naar de Muur maakte het ontwerp. Okke van Bemmelen hielp de ruimte klaar te stomen voor het uiteindelijke ontwerp.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kantoorinrichting

Een tribune als loungeplek en een zwevende tafel van 6 meter. De ontwerpers van het nieuwe kantoor voor Ticketmaster waren bij ons aan het juiste adres.

Design Studio Nu ontwierp het interieur van dit kantoor. Wij maakten een tribune en banken, beplakt met de vloerbedekking. Zo loopt het zwarte houtpatroon door in de meubels.

De gekoppelde witte kasten scheiden de werkplekken van elkaar. Het waren er zoveel dat het bijna seriewerk was om te maken. De leren greepjes hebben we speciaal laten verven in de huisstijlkleur blauw van Ticketmaster. Op deze foto zie je ook de lampen die door Studio Snowpuppe zijn gevouwen van oude concertposters.

Nog een eyecatcher in het kantoor is de ‘zwevende’ tafel. Het eiken blad van 6 meter hangt aan twee pilaren en wordt in het midden nergens ondersteund. Hiervoor lieten we een zwaar metalen onderstel maken.

Een hele klus, en het resultaat mag er wezen!

Posted in Uncategorized | Leave a comment